Helyi közélet

2013.12.10. 19:24

Szomorú hír nemzetünkről

Debrecen - Hazánkat mélyszegénységben élő országok is „kacagva” leelőzték.

Debrecen - Hazánkat mélyszegénységben élő országok is „kacagva” leelőzték.

Kulturális, vallási, történelmi és egészségügyi okai is lehetnek annak, hogy hazánk a negyedik helyen végzett a 143 ország pesszimizmusát vizsgáló felmérésben. A Gallup közvélemény-kutató intézet eredményei szerint a világ legszomorúbb nemzete harmadjára is Bulgária lett, ott a lakosság közel 40 százaléka vallotta boldogtalannak magát. A Magyarországon élők 32 százaléka érzi rosszul magát épp annyi, mint a 2010-ben 170 ezer halálos áldozattal járó földrengés súlytotta Haitin.

– Az egyén hozzáállása és a helyzetértékelése az egyik titok – véli dr. Csörsz Ilona klinikai szakpszichológus. - A mélyen vallásos népeket segíti a hitrendszerük abban, hogy pozitívabb keretbe helyezzék a velük történteket. Vidámabbak lennének a mindennapjaink, ha bosszúság helyett azt keresnénk mit tanulhatunk az egyes szituációkból. Ezt már gyermekkorban tanítani kellene, akárcsak a különböző relaxációs technikákat – árulta el a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában