Helyi közélet

2013.12.07. 08:40

Nyomoznak a konyári út ügyében

Hajdú-Bihar - Csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás.

Hajdú-Bihar - Csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás.

Nyomozást rendelt el a Berettyóújfalui Járási Ügyészség a konyári iskola előtt autóbuszukkal megálló szurkolók ügyében – közölte lapunkkal dr. Gellén Krisztina, főügyészségi csoportvezető ügyész. A fejlemény azért pikáns, mert a megyei rendőrkapitányság szeptemberi közleménye szerint nem történt bűncselekmény szeptember 5-én, a feljelentést pedig a nyomozó hatóság elutasította. Ezt azonban a Berettyóújfalui Járási Ügyészség megvizsgálta, és azt november 22-én hivatalból hatályon kívül helyezte. Ezzel egyidejűleg csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt nyomozást rendelt el.

Meccsre mentek

A nyomozást jövő év január 10-ig kell lezárni, a határidő azonban meghosszabbítható, annak részleteiről azonban sem az ügyészség, sem pedig a rendőrség nem kívánt további információkkal szolgálni.

Mint ismert, szeptember 5-én a labdarúgó román–magyar világbajnoki selejtezőre induló magyar szurkolók egy csoportja állt meg Konyáron az általános iskola előtt, ahol néhány helyi lakos és több civil szervezet szerint provokálták az udvaron a tanulókat.

HBN–SZZSL


Konyár - A rendőrség vágatlanul, teljes hosszában nyilvánosságra hozza a konyári általános iskola térfigyelő kamerájának 2013. szeptember 5-én rögzített felvételeit.


Konyár - A Magyar Himnusz éneklése még nem bűn, és a futballszurkoló nem bűnöző!


Budapest, 2013. szeptember 12., csütörtök (MTI) - A rendőrség álláspontja szerint hat emberjogi szervezet "egy nem létező árnyékra" vetődött, amikor elítélték a futballhuligánok állítólagos konyári akcióját, a helyszínen ugyanis nem történt jogsértés - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata csütörtökön.


Budapest, 2013. szeptember 12., csütörtök (MTI) - Hat emberi jogi szervezet fordult levélben a belügyminiszterhez, az országos rendőr-főkapitányhoz és a Hajdú-Bihar megyei rendőr-főkapitányhoz azt kérve, hogy vizsgálják ki a rendőrség eljárását a múlt csütörtöki konyári eseményekkel kapcsolatban.


Belegondolt egyáltalán a konyári cigány önkormányzati vezető, hogy ellenőrizetlen információi és az azokból levont következtetések világgá kürtölése milyen következményekkel járhatnak? Égerházi Péter jegyzete.


Konyár - A polgármester és a tagiskola vezetője is cáfolja a botrányokozást az iskolánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában