Helyi közélet

2013.12.27. 14:54

A színe olcsó kifogás

Debrecen - Az "akciós árut nem cserélünk" típusú mondatok nem állják meg a helyüket.

Debrecen - Az "akciós árut nem cserélünk" típusú mondatok nem állják meg a helyüket.

Ha szorít a karácsonyra kapott új cipő, vagy nem tetszik a színe, a kereskedő nem köteles a terméket kicserélni. Más kérdés, hogy a kereskedőnek elemi érdeke a csere, hiszen bolond az a boltos, aki ilyen apróság miatt "elengedi a vásárlója kezét". A jótállási szabályok alapján az eladónak ki kell cserélnie a hibás árut, és ez az akciós termékekre is vonatkozik. Az "akciós árut nem cserélünk" típusú mondatok tehát nem állják meg a helyüket.

Ugyanakkor, ha hibátlan az áru, csak mondjuk a mérete vagy a színe nem stimmel, a kereskedő jóindulatán múlik a csere. Persze az eladó jóindulata is kevés, ha egyébként már nincs meg a blokk a vásárlásról. A levásárlás, mint jogi kategória nem létezik, ez is csak szívességi alapon működhet. Ha nem üzletben vesszük meg a karácsonyi ajándékot (hanem például internetes áruházban vagy termékbemutatón), akkor nyolc munkanapon belül indoklás nélkül elállhatunk a szerződéstől. Lehet, hogy egy másik webáruházban kicsit drágább ugyanaz a termék, de ha az utóbbi cég (sok) mindent elárul magáról, inkább tőle vásároljunk!

- HBN -


Változó világ, változó vevők, változó marketing – haladni kell a korral.

Megtörtént a karácsonyi ajándékbontás, újabb „vásárlói rohamra” számíthatnak a kereskedők – ezúttal azokra, akik ilyen-olyan okból visszaviszik a „Jézuskától” kapott cipőt, ruhát, elektronikai cikkeket.

Hogyan engedheti ezt meg magának egy egyedülálló, kétgyermekes, munkanélküli anyuka? Sehogy! Akkor hogyan jutott pénzhez? Hitelből! És hogyan fizeti vissza? Sehogy!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában