Helyi közélet

2013.11.12. 19:50

Jövő keddig kaptak időt

Létavértes – Egyre inkább ég a talaj a tűzoltóparancsnok talpa alatt.

Létavértes – Egyre inkább ég a talaj a tűzoltóparancsnok talpa alatt.

A működésében múlt pénteken felfüggesztett Létavértesi Önkormányzati Tűzoltóságban szerepet vállaló tíz polgármester kedden kötelezettséget vállalt a kusza pénzügyi helyzet rendezésére, és arra is, hogy valósan nyilatkoznak arról, miként kívánják rendezni a szervezet finanszírozását a jövőben.

Mindezt november 19-ig megteszik, egyeztek meg kedden Bérczi László országos tűzoltósági főfelügyelővel. A találkozó sarokpontja volt Nagy József parancsnok személye, akinek leváltását többen szorgalmazzák, miután alapvetően őt tartják felelősnek a fizetésképtelen köztestületi tűzoltóság ellehetetlenüléséért.

Nagy József kedden kérdésünkre úgy nyilatkozott, a héten rendezik a bér jellegű tartozásokat a vele együtt tizennyolc fős tűzoltóságnál (négy hónap fizetéssel tartoznak). A pénzt egy tartalékszer eladásából fedeznék. Ám nem mindenki ilyen optimista…

További részletek a szerdai Naplóban!


Létavértes – Komoly problémák a kilenc településen illetékes szervezet működésében. Felfüggesztették a Létavértesi Önkormányzati Tűzoltóság működését, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy már az alacsony riasztási fokozatú káresetekhez is a debreceni és berettyóújfalui hivatásosok vonulnak a kilenc településen illetékes köztestületi tűzoltók helyett.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában