Helyi közélet

2013.11.05. 07:56

Éjjeli MR-fény pislákol ötven várakozó előtt

Debrecen - Három hónap az átlagos várakozási idő, ezen rövidítene az MR-vizsgálatok éjszakája.

Debrecen - Három hónap az átlagos várakozási idő, ezen rövidítene az MR-vizsgálatok éjszakája.

Még a héten túleshet az MR-vizsgálaton ötven páciens, akik november 16. után kaptak előjegyzést a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumban.

A klinikával 2004 óta együttműködő és a területén képalkotó diagnosztikai központot működtető Diagnoscan országszerte öt helyen végez ingyenesen éjszakai MR-vizsgálatokat.

– Februárban hívják be a most előjegyzetteket, az átlagos várakozási idő tehát három–négy hónap mivel a jóval nagyobb az igény a vizsgálatra, mint amekkora keretösszeget havonta biztosítani tud az Országos Egészségbiztosítási Pénztár – mondta dr. Kardos Lilla a soron kívüli vizsgálatokat végző egészségügyi szolgáltató igazgatója.

A cég saját költségen vállalta az „MR-vizsgálatok éjszakája” kezdeményezést, hogy rövidítse a várólistát. A november 9-ei időpont ugyan már betelt, de november 16-ra még jelentkezhetnek Debrecenben a 0630-944-69-20-as telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában