Helyi közélet

2013.10.02. 18:37

Takarékos város

Debrecen - Továbbra sem kapósak az önkormányzat által eladásra kínált ingatlanok.

Debrecen - Továbbra sem kapósak az önkormányzat által eladásra kínált ingatlanok.

"Bár a kiemelt kiadási előirányzatok teljesítése időarányos, de a szállítói tartozás olyan jelentős mértékű, hogy pótelőirányzat biztosítása nélkül jelentős összegű tartozást fog felhalmozni minden intézmény" - egyebek mellett ez olvasható a helyi önkormányzat gazdálkodásának első félévi helyzetéről szóló beszámolóban, amelyet csütörtöki ülésén tárgyal a közgyűlés.

Nem kelendőek a telkek

Az anyagból kiderül, hogy az ingatlanpiac további gyengélkedése miatt jelentős bevételkiesést volt kénytelen a város elkönyvelni. Mint írják: "törekedni kell ezen bevétel minél nagyobb arányú teljesítésére, a kiesett bevétel más forrásokból történő pótlására."

Ugyanakkor az önkormányzat többi bevétele, különösen a helyi adóbevételek, jól teljesültek.

Spórolás

A helyhatóság ennek ellenére igyekezett visszafogni az első féléves pénzkiáramlást. Mint a dokumentumban olvasható, az elővigyázatosság azért is indokolt, mert az önkormányzat idei mérleg főösszege az oktatási rendszer átalakításával járó intézménymozgások miatt jelentősen csökkent.

HBN-OCs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában