Helyi közélet

2013.10.03. 09:30

Milliárdok napirenden

Debrecen - Már elköltött, vagy épp "hiányzó", esetleg befektetésre szánt pénzekről döntenek.

Debrecen - Már elköltött, vagy épp "hiányzó", esetleg befektetésre szánt pénzekről döntenek.Az utolsó pillanatban is változtattak a csütörtöki debreceni közgyűlés napirendi pontjain.

Kósa Lajos előterjesztésére a testület még ma módosíthatja a "A Munkácsy-trilógiáért” Közalapítvány alapító okiratát. Ennél azonban sokkal fontosabb témák kerülnek terítékre. Így például az önkormányzat első félévi gazdálkodása.

Az előterjesztésből kiderült, a "módosítások és átcsoportosítások alapján" a bevételi és kiadási főösszeg 36 milliárd 139 millió 679 ezer forintra változott június 30-án. Ebből a bevételi előirányzatok teljesítése 18 milliárdnál, a kiadásoké 17 milliárd forintnál tart. Ezekhez képest "elenyésző" az a mintegy egymilliárdos mínusz, amiről a DKV-vezér beszámolói szólnak. E jelentések azonban a "múlt" pénzeivel foglalkoznak, s talán érdekesebb a jövő forintjai felé fordulni. Amiket meghatározhat a város 2014 és 2020 közötti időszakára szóló Innovációs Gazdaságfejlesztési Programja. A tervezetben a Sugártechnológiai Központtól a Termál-Terápiás Intézetig sok minden szerepel, például a Klinikák és a Kenézy Kórház integrációja is.

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában