Helyi közélet

2013.10.21. 16:45

Évekig tartó nyomozás után vádemelést javasolnak a rabló ellen

Debrecen - Évekig tartó nyomozás eredményeként vádemelést javasolnak a rendőrök az ellen a férfi ellen, aki 2005-ben próbált meg kirabolni egy pénzszállítót Debrecenben.

Debrecen - Évekig tartó nyomozás eredményeként vádemelést javasolnak a rendőrök az ellen a férfi ellen, aki 2005-ben próbált meg kirabolni egy pénzszállítót Debrecenben.

A nyomozás adatai szerint 2005. január 19-én 8 óra körül Debrecenben, a Piac utcán található egyik pénzintézet előtt egy ismeretlen férfi, fegyverrel vagy annak utánzatával támadt rá a pénzszállítást végző alkalmazottra. Dulakodás közben a rabló arcon ütötte a férfit és megpróbálta kezéből kitépni a pénzzel teli táskát, de nem járt sikerrel, mert a bank biztonsági őre közbelépett. Ennek hatására a rabló ijedtében zsákmány nélkül menekült el a helyszínről.

Az igazságügyi szakértők bevonásával folytatott nyomozati munka eredményeként nemrég olyan információk kerültek a rendőrök birtokába, amely alapján azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2013. október 15-én állítottak elő a kapitányságra. A nyomozók H. Zoltánt gyanúsítottként hallgatták ki.

A 27 éves debreceni lakossal szemben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában