Helyi közélet

2013.08.09. 10:28

De nehéz az iskolakezdés

Debrecen - Egy első osztályba induló gyerek beiskolázása akár negyvenezer forintba is kerülhet.

Debrecen - Egy első osztályba induló gyerek beiskolázása akár negyvenezer forintba is kerülhet.

A tolltartók közt válogat egy kisfiú az anyukájával, amikor belépek a papír-írószer üzlet ajtaján. A gyerek felemel egy autós mintájút - anya, ezt most adták a moziban - mutatja édesanyjának a kék színű darabot, amely az ár megtekintése után a kosárba kerül. Odalépek melléjük, arról érdeklődve mi minden hiányzik még az iskolakezdéshez.

Apróságok hiányoznak

- Ragasztó, mappa és egyéb apróságok kellenek még. Eddig húszezer forintot költöttünk tanszerekre, de szerencsére a tavaly vásárolt iskolatáska még kibír egy tanévet. A tankönyvek kilencezer forintba kerültek, de muszáj előre gondolni ezekre a költségekre - mondta a szülő. - Krisztián! Várj meg - kiabál a fia után, aki közben már a ceruzák közt keresi a megfelelő darabokat.

A kötelező felszerelések összességében negyvenezer forintba is kerülhetnek, ráadásul ahol több iskolás korú gyerek van, ott újabb tízezer forintokkal kell számolni - állapítja meg a K&H csoport felmérése. Szakemberek szerint ugyanakkor az iskolakezdés időpontjával minden évben előre lehet tervezni, ezért a családi költségvetésben érdemes külön erre a célra elkülöníteni egy összeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában