Helyi közélet

2013.08.12. 16:16

Bokrétaavató a repülőtéren

Debrecen - Heteken belül üzembe helyezik a Xanga cégcsoport zöldmezős beruházásában a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren megvalósuló ötezer négyzetméteres logisztikai csarnokot.

Debrecen - Heteken belül üzembe helyezik a Xanga cégcsoport zöldmezős beruházásában a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren megvalósuló ötezer négyzetméteres logisztikai csarnokot. A létesítmény bokrétaavató ünnepségén hétfőn Papp László alpolgármester elmondta, hogy a város gazdaságfejlesztési stratégiájában fontos szerepet kapnak a magas hozzáadott értéket előállító iparágak. Ahhoz azonban, hogy újabb cégek települjenek Debrecenbe, elengedhetetlen a nemzetközi repülőtér, valamint a korszerű logisztikai infrastruktúra jelenléte.

Az 550 millió forintból felépülő logisztikai csarnok fejlesztéshez 150 millió forint, vissza nem térítendő támogatást kapott a beruházó. A jövő év végéig a Xanga 22 ezer négyzetméternyi csarnokot épít a trimodális logisztikai központban a repülőtéren, javítva a város nemzetközi versenyképességét.

- HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában