Helyi közélet

2013.07.05. 18:31

D. Tóth Kriszta jött, hadd lássuk

Debrecen - Az ember, aki kétszer is felmondott a Magyar Televíziónál.

Debrecen - Az ember, aki kétszer is felmondott a Magyar Televíziónál.

Televíziós munkáját ismerik a legtöbben, pedig dolgozik az UNICEF-nek, írt a Nők Lapjának, önkénteskedik a speciális olimpikonokat segítve, neveli nyolc éves Lola lányát és könyvbemutatókra jár D. Tóth Krisztina. Debrecenbe is a Jöttem, hadd lássalak című kötete miatt látogatott kedden.

Életszerű, de nem életrajzi

Egyszer megírom anyámat – ezzel a családi ebédnél elejtett mondattal kezdődött, majd tíz évig érlelődött a D. Tóth Krisztában a gondolat, hogy belevágjon a rákban elhunyt édesanyja életét feldolgozó könyvbe. Tóth Judit, a Friss Rádió vezetője kiemelte az alkotás másik fontos szálát, a főszereplő fiatalkori udvarlója egy igazi gróf volt. Az író meglepődve tapasztalta, hogy a be nem teljesült szerelem tragédiájával azonosítja ezt a kapcsolatot, azt mondta: a gróf amolyan humoros történetekkel emlegetett, Hufnágel Pistiként volt jelen a család életében. Nem életrajzi regény – jelentette ki az egykori híradós, akinek épp a valóság elengedése jelentette a legnagyobb nehézséget, mivel racionális műfajhoz szokott.

Folytatás a szombati Naplóban...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában