Helyi közélet

2013.06.27. 17:09

Vagyonkezelő: Litauszki váltja Mészárost az élen

Debrecen - Továbbra is a költséghatékonyság marad a DV fókuszában.

Debrecen - Továbbra is a költséghatékonyság marad a DV fókuszában.

Litauszki Róbert, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. (DV) korábbi startégiai igazgatója július 1-től vezérigazgatóként folytatja tovább tevékenységét a vállalatnál az igazgatóság döntése alapján. A vállalatcsoport operatív irányításá eddig ellátó dr. Mészáros József elnök-igazgató a továbbiakban a Debreceni Egyetem ugyancsak július 1-vel hivatalba lépő új rektorának munkáját fogja segíteni, de a Vagyonkezelő igazgatóságának elnökeként továbbra sem szakad el a társaságtól - olvasható a DV csütörtöki közleményében.

Litauszki Róbert februárban, mint stratégiai igazgató csatlakozott a Debreceni Vagyonkezelő munkájához.

„Az elmúlt néhány hónap során lehetőségem nyílt a Debreceni Vagyonkezelő és tagvállalatai tevékenységének részletes megismerésére, és számos, operatív irányítási feladat átvételére. Kiemelt fontosságú volt számomra, hogy elindítsam azt a stratégiai tervezőmunkát, amely révén meghatározhatjuk a Vagyonkezelő és tagvállalatai számára az idei évben jelentősen megváltozott jogszabályi és gazdálkodási körülmények között is tartós működőképességet biztosító intézkedéseket” – olvasható az új vezető krédója a csütörtöki közleményben, mely dr. Mészáros Józsefet is idézi.

„Meggyőződésem, hogy Litauszki Róbert személyében elkötelezett és igen tapasztalt vezető kerül a Vagyonkezelő operatív irányítói posztjára. Megnyugtató, hogy a változás nem okozza a vezetés folytonosságának megszakadását, hiszen az elmúlt néhány hónapban alkalma nyílt a vállalatcsoport megismerésére, és készen áll az irányítás átvételére, és az Igazgatóság elnökeként továbbra is támogathatom munkáját.”

A Debreceni Vagyonkezelő közleménye hangsúlyozza: a fókuszban továbbra is a költséghatékony és szakmailag jól megalapozott működés marad. „Ez nem is lehet másképp, hiszen míg például a rezsicsökkentés a debreceni polgárok pénztárcájára máris érezteti kedvező hatását, több tagvállalatunk számára ugyanez jelentős eredménykiesést jelent már az idei évben is” - írják.

- HBN -


Névjegy

Litauszki Róbert (46), 1991-ben szerzett történelem-angol szakos diplomát a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, majd rögtön az üzleti szférában folytatta szakmai pályafutását. Pár évig az akkor családi vállalkozásként működő Oktáv Ráció Kft-nél dolgozott szervező-menedzserként, majd 1994-től 2010-ig több, nemzetközi tulajdonú társaságnál töltött be felsővezetői pozíciókat, mialatt üzleti témájú tanulmányokat folytatott (külkereskedelem, marketing, személyügy, DMS menedzsment diploma és MBA). Dolgozott a debreceni székhelyű Curver, a Pannonpipe (Pipelife), a szekszárdi Marley és a füzesabonyi Duropack ügyvezető igazgatójaként, a Synergon Nyrt. vezérigazgatójaként, de mintegy másfél évig a Pipelife Csoport ausztriai központjában is tevékenykedett vállalatfejlesztési alelnökként. Mindeközben megmaradt debreceninek, hiszen családjával a mai napig is Debrecenben él.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában