Helyi közélet

2013.06.11. 10:33

Árvíz: a Duna déli szakaszán folytatják a védekezést

Kalocsa - Továbbra is 1800 fő vesz részt az árvízi védekezésben a Duna Esztergomtól Kalocsáig terjedő szakaszán az MH 5. Bocskai István Lövészdandár állományából.

Kalocsa - Továbbra is 1800 fő vesz részt az árvízi védekezésben a Duna Esztergomtól Kalocsáig terjedő szakaszán az MH 5. Bocskai István Lövészdandár állományából. Ma átcsoportosítják a katonákat a győri és a tatai laktanyákból a Kalocsán kialakított bázisra. Innen látják majd el a Budapesttől délre fekvő területek árvízvédelmét.

Megkezdődött a csapatok frissítése is, hiszen több százan vannak, akik nyolcadik napja megfeszített tempóban dolgoznak a gátakon. Tegnap este a Bocskai dandár debreceni és hódmezővásárhelyi helyőrségéből összesen több mint százan indultak el Kalocsa irányába azért, hogy leváltsák társaikat. Akik visszatérhettek Debrecenbe és Hódmezővásárhelyre 24 órás pihenőre, holnap este újra útnak indulnak, ezúttal a katasztrófa sújtotta déli területekre, hogy újabb csapatok tudjanak ideiglenesen hazatérni.

A speciális technikai eszközöket, a PTSZ-M lánctalpas kétéltű szállítójárművek többségét, a rohamcsónakos és a búvárcsoportokat is átszállítják Kalocsára, ahol már ott vannak a dandár egészségügyi, logisztikai és élelmezési szakemberei.

Révészné dr. Markovics Zita hadnagy

kommunikációs tiszt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában