Helyi közélet

2013.05.17. 13:22

Megkérdeztük: Biztonságosnak tartja-e a kerékpáros közlekedést Debrecenben?

Ezúttal azt kérdeztük Olvasóinktól, biztonságosnak tartják-e a kerékpáros közlekedést Debrecenben?

Ezúttal azt kérdeztük Olvasóinktól, biztonságosnak tartják-e a kerékpáros közlekedést Debrecenben?

Több bicikliutat és kevesebb közlekedést akadályozó munkálatot szeretne a városban Simon Zsófia, akinek a kerékpárja mindennel fel van szerelve. – Az utóbbi években sok kerékpárút épült, így biztonságos – véli Szabó Flóra, aki sokat teker a Tócóskertben. – Az autósok szerint nekünk a járdán a helyünk, a gyalogosok viszont a kocsik mellé utasítanának. Én ott próbálok menni, ahol a legbiztonságosabb – válaszol Offra Gábor.

Papp Nikolett az autósok és saját figyelmetlensége miatt is fél Debrecen útjain kerékpározni, szerinte a járdán kevésbé veszélyes. „Inkább én kerülgetem a sétálókat, mint a járművek engem” – mondja, bár tudja, hogy így szabálytalanul jár el. Veres László még gyalogosként sem érzi magát biztonságban a megyeszékhelyen, míg Balmazújvárosban bátran bringára pattan. Egy kisebb városban sokkal toleránsabbak az emberek, ráadásul otthon minden elérhető bicikliúton hajtva. A nagy padkák és a kátyús, repedezett járdák zavarják leginkább Nagy Lászlót, aki elmondta: nagy forgalom esetén muszáj a gyalogjárdát használnia.

Simon Zsófia: Fogjuk rá, bár nagy a forgalom.

Szabó Flóra: A Tócóskert biciklizhető.

Offra Gábor: Ott megyek, ahol biztonságosabb.

Papp Nikolett: Inkább a gyalogosokat kerülgetem.

Veres László: Vidéken sokkal jobb.

Nagy László: Veszélyesek a magas padkák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában