Helyi közélet

2013.04.18. 15:49

Vasúti kapocs a világgal

Debrecen - Kósa Lajos: Debrecen tengeri kijáratot kap ezzel a repülőtéri beruházással.

Debrecen - Kósa Lajos: Debrecen tengeri kijáratot kap ezzel a repülőtéri beruházással.A Xanga cégcsoport 1,34 milliárd forintos uniós támogatással mintegy 2,7 milliárd forintért komplex infrastruktúra-fejlesztési programot valósít meg a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren.

A légikikötő területén épülő intermodális (többféle közlekedési eszközt kombináló) központ vasúti átrakójának az alapkövét csütörtökön, a logisztika napján rakták le. Herdon István, a Xanga cégcsoport ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy az új logisztikai bázisról légi- vasúti- és közúti járművekkel is eljuttathatóak lesznek az itt gyártott termékek szerte a világba.

A légi-kapcsolat ugye adott, a vasúti kapcsolat (a repülőteret a Nagyállomással összekötő iparvágány felújításával, és egy vasúti átrakó megépítésével) most jön létre, a közútira (konkrétan az autópálya-összeköttetésre) azonban néhány évet még várni kell. A logisztikai nyílt napra több olyan vállalat képviselője meghívást kapott, mely cégek ma is jelentős exportot bonyolítanak.

HBN

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában