Helyi közélet

2013.04.10. 09:16

Nézőpont: Kidobott...

<em>Volt hírértéke, hogy egy cég a megnyert uniós támogatást még sem kívánja felhasználni, értelmetlennek tartja a korábban értelmesnek ítélt beruházás megvalósítását. Volt, mert nem szokványos eljárás, pedig valószínűleg máskor is felmerülhetett volna hasonló gondolat</em>. <strong>Égerházi Péter jegyzete</strong>.

Volt hírértéke, hogy egy cég a megnyert uniós támogatást még sem kívánja felhasználni, értelmetlennek tartja a korábban értelmesnek ítélt beruházás megvalósítását. Volt, mert nem szokványos eljárás, pedig valószínűleg máskor is felmerülhetett volna hasonló gondolat. Égerházi Péter jegyzete.Ám a pályázók a legritkább esetben mérlegelnek utólag, igaz, Hortobágyon sem az ötlet kitalálói és kidolgozói gondolták meg magukat, közrejátszott a vezetőségcsere.

A hortobágyi génmegőrző kft. ügyvezetője szerint a megvalósítás visszavonása üzenet is: nincs értelme mindenféle hibás koncepciót kivitelezni, fontosabb a mérlegelés, az ésszerűség. Egy más minőségében miniszteri biztosként is ténykedő szakembertől jó ilyet hallani, de milyen jó lenne, ha a sok, tartalommal nehezen vagy a gyakorlathoz képest csak érintőlegesen megtölthető pályázat kiírói is ilyen ésszerűen gondolkodnának. Akkor nem kellene felesleges buszsávokat kialakítani, ha körforgalmat szeretnénk építeni; úgy kerékpárutat tervezni, hogy az igazi cél útfelújítás és még lehetne sorolni, hogyan kell megerőszakolni a kiírást, a kevésbé fontos tartalmak közé beleszuszakolni a számunkra lényegeseket. Ugyanakkor van ez a „még ennyi meg annyi le nem hívott forrás” effektus, ami persze, hogy pazarlóvá teszi azt, akinek csak úgy rendelkezésére áll a pénz, miért is tanúsítana önmérsékletet, hiszen fő hogy le legyen hívva.


Hortobágy - Megváltozott a koncepció, értelmetlenné vált a 10 millió eurós uniós projekt megvalósítása.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában