Helyi közélet

2013.04.11. 10:34

"Más-kép", lengyel vendégszínekkel

Debrecen – A természet a fő ihletforrása Krystyna Gałat-Grzywa lengyel festőművésznek, aki hamarosan – cívisvárosbeli alkotótársával, Aby Szabó Csabával közösen – Debrecenben, a Valcer Táncstúdió termében mutatja be műveit.

Debrecen – A természet a fő ihletforrása Krystyna Gałat-Grzywa lengyel festőművésznek, aki hamarosan – cívisvárosbeli alkotótársával, Aby Szabó Csabával közösen – Debrecenben, a Valcer Táncstúdió termében mutatja be műveit.Krystyna Gałat-Grzywa csaknem harminc esztendeje fest, elsősorban olajfestményeket, de hasonló könnyedséggel kezeli a pasztellt, az akvarellt, s még a batik technikát felhasználva is készít képeket – ismertette Aby Szabó Csaba (aki egyébként tavaly Lublinban tárta alkotásait a közönség elé). Arról is szólt: az alkotónő (aki több lengyel művészeti társaság tagja) számos művésztelepen vett részt hazájában és külföldön egyaránt – Magyarországon például Hejcén, Hortobágyon és Hajdúhadházon. Műveit több egyéni és csoportos kiállításon is bemutatta, többek között Olaszországban, Romániában, Magyarországon és Fehéroroszországban.

Festményei megtalálhatók különböző galériákban, kulturális intézményekben és magángyűjteményekben, főként Lengyeloszágban, de más országokban – például Kanadában, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban, Romániában és Magyarországon – is.

A közös debreceni, „Más-kép” címü kiállítást április 19-én, pénteken 17 órai kezdettel ajánlják az érdeklődők figyelmébe a Valcer Táncstúdió Monti ezredes u. 3. alatti tánctermében, Aby Szabó Csaba megnyitó beszédével, illetve a stúdió táncosainak közreműködésével.

HBN

Május 10-ig

A kiállítás május 10-ig lesz majd látogatható, munkanapokon 10-17 óra között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában