Helyi közélet

2013.04.08. 10:13

Karácsonyra új villamos

Debrecen - A kivitelező szerint jelenleg minden együtt van ahhoz, hogy az új, decemberi határidő tartható legyen.

Debrecen - A kivitelező szerint jelenleg minden együtt van ahhoz, hogy az új, decemberi határidő tartható legyen.Lassan egy éve már vidáman csillingelni kellene a kettes villamos szerelvényeinek, a potenciális utazóközönség azonban továbbra is legfeljebb virtuálisan járhatja be a képzeletbeli útvonalat. Noha a nyomvonal mentén élők egyre kevésbé hisznek a szép szavaknak, a kivitelező képviselője állítja: minden feltétel adott ahhoz, hogy az új, idén decemberi határidőre átadják a villamospályát a debrecenieknek.

- A munkák mintegy hetven százaléka még hátra van, de a jó idő beköszöntével tizenöt cég 150 embere dolgozik majd azon, hogy megfelelően haladjunk. A remizt alkalmassá tesszük arra, hogy a május közepén érkező első villamos-szerelvényeket fogadni tudja, és a pálya menti munkagödrökben is egyre több géppel és munkással találkoznak mostantól a járókelők. Nem túl látványos, de kulcsfontosságú feladat a közművek kiváltása - tájékoztatta a Naplót Miklóssy Ferenc, a kivitelező konzorciumot vezető Keviép Kft. ügyvezető igazgatója.

Szavai szerint, ha az Arcadom Zrt. is úgy áll hozzá, akkor a követekező két résszámlából kifizethető lesz az alvállalkozóknak a korábban általuk elvégzett mintegy 600 millió forint értékű munka.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában