Helyi közélet

2013.04.16. 07:04

Elseje óta a buszokon is naponta „áll a bál”

Debrecen - A DKV a közterület-felügyelet és a helyi polgárőrség segítségét kérné.

Debrecen - A DKV a közterület-felügyelet és a helyi polgárőrség segítségét kérné.Néhány hónapig 2009 és 2010 fordulója körül biztonsági őrök szolgálták az utasok nyugalmát a Sámsoni úti járatokon (11, 19, 23). Aztán „megszűnt” a menekültek által okozott probléma, s 2010-2012-ig nem is érkezett semmilyen panasz – mondta lapunk érdeklődésére Miklós István, a DKV forgalmi munkatársa. Így folytatta: mindez gyökerestől megváltozott 2013 márciusában, s április 1-je óta minden nap történik valami az említett járatokon.

– Elsején rendőrt is kellett hívni, mert 30-40 akartak a buszon jegy nélkül utazni. Legutóbb csütörtökön kértük a hatóság segítségét hasonló ügyben – tette hozzá pénteki beszélgetésünkkor.

A molesztálásról (lásd keretes írásunk) tőlünk értesültek, s eddig ilyen esetről még nem kaptak jelzést. Bár fontos a társaságnak az utasok, a járművezetők és járművek biztonsága, eddig főleg a bliccelők adtak csak munkát nekik. Az elmúlt hetek eseményei után viszont a közterület-felügyelet és a helyi polgárőrség bevonását tervezik.

– A sofőröket felkészítettük. Kértük még szóváltásba se keveredjenek, inkább jelezzék a bajt a forgalomirányító központnak, akik azonnal hívják a rendőröket. A hatóság viszont már csak akkor tud intézkedni, ha történik valami, de jó lenne megelőzni a bajt – fűzte hozzá Miklós István, megjegyezve: az utasok még így is nagyobb biztonságban érzik magukat a járműveken, mint a megállókban.

HBN-Fabók Ágnes



Olvasónk írja: Senki sem segített…

Ma reggel (március 28.) munkába menet a 19-es buszon elkezdett molesztálni egy menekült. A legszörnyűbb az egészben, hogy az ég világon senki sem segített. Nézni persze mindenki tudott, hogy miért kiabálok… Ha a rendőrséget hívtam volna, akkor biztos, hogy „senki sem látott volna semmit”. Ráadásul napi szinten járok ezzel a busszal, bármikor újra összefuthatok „vele”, megismer és… ki tudja, hogy mire lenne még képes! Miért nem szóltam a sofőrnek? Mert sokszor ők sem szeretnek beleavatkozni ezekbe a dolgokba, nem akarnak bajt. Ki akar? De könyörgök, ha a helyért ki tudják nyitni a szájukat az utasok, akkor ilyenkor miért nem?! Gondolkodjon el, ez akár Önnel, a lányával vagy bárkivel megtörténhet és senki nem segít… 

Név, cím a szerkesztőségben.

(A levelet terjedelmi okokból rövidítettük – a szerk.)


Debrecen - Van egy képzeletbeli vonal a Sámsoni úton, ahonnan „kifelé” más világ kezdődik.


Debrecen - Megháromszorozódott a menekülttábor létszáma; a városrész lakói a biztonságukat féltik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában