Helyi közélet

2013.04.10. 19:57

Egy csomag kávétejszínnel került gyanúba

Debrecen - A közelmúltban Nagy Lajos király téren lévő élelmiszer-áruházban vásároltam. Amikor a pénztárnál kifizettem a vásárolt árut, a biztonsági őr felszólított, hogy pakoljak ki a szatyromból, ugyanis szúrópróba szerűen ellenőrzést végez, mutassam meg a más üzletben vásárolt árut illetve a blokkját.

Debrecen - A közelmúltban Nagy Lajos király téren lévő élelmiszer-áruházban vásároltam. Amikor a pénztárnál kifizettem a vásárolt árut, a biztonsági őr felszólított, hogy pakoljak ki a szatyromból, ugyanis szúrópróba szerűen ellenőrzést végez, mutassam meg a más üzletben vásárolt árut illetve a blokkját.Mivel előzőleg a Malomparki piacon vásároltam (narancsot, kelkáposztát) ezekről természetesen nem volt blokkom, mivel nem kaptam az eladótól. Volt még nálam egy 10 db-os csomag kávétejszín, amit szintén a piac üzletsorán vettem 100 forint értékben, fizetés után a blokkot a pulton hagytam. A biztonsági őrnek ez a termék gyanús volt, mivel náluk is van ilyen.

Hiába szabadkoztam, mondván hogy blokkom az nincs, de ez még nem jelenti azt, hogy a terméket innen loptam el. Az eladó tértől kihívta a helyettes vezetőt Ferenci Évát akinek odaadta a terméket, ellenőrzés céljából. A hölgy vissza jött és közölte, hogy a 12 db-os kávétejszínből ez az egy csomag hiányzik a polcról!

Ekkor a biztonsági őr felszólított, hogy menjek vele hátra az irodába, ott jegyzőkönyvet vett fel, aminek az aláírását természetesen megtagadtam, mivel nem éreztem magamat tolvajnak, bizonyítani akartam az igazamat.

Kértem őket, hogy kísérjenek el a piacra, ahol az eladó hölgy biztosan emlékszik rám. Erről hallani sem akartak, az üzlet vezetője, Tassi Jánosné kijelentette, hogy rendőrt hív, és én köteles vagyok megvárni. Természetesen nem ijedtem meg, mivel tudtam, hogy végül kiderül az igazság. Közben megjegyeztem, hogy évek óta ide járok vásárolni (nem egyszer vele is beszélgettem) a vezetővel, nem gondolja, hogy egy 100 ft-os termékért kockáztatom a becsületemet. Mire ő fölényesen közölte, hogy nehogy már ezzel takarózzam. Kénytelen voltam a sértő megjegyzéséket hallgatni, miközben vártam a rendőröket. Közben egyébként jöttek be az eladók, vizet, kávét ittak és megvetően pillantottak felém. Borzasztóan megalázó volt!

Végül rendőrségi autóval, rendőr kísérettel elmentünk a piaci tejárusító üzlethez, ahol az eladó hölgy minden kétséget kizáróan igazolta, hogy igenis nála vásároltam a kávétejszínt! Igaz, ő adott blokkot, de én nem tettem el.

Ezután vissza mentünk az üzletbe, ahol a rendőrök közölték, hogy nem loptam semmit! Ekkor biztonsági őr elnézést kért tőlem. Amit én sérelmezek a történetben az az, hogy amíg nem bizonyosodik be, hogy valaki lopott (de még akkor is), nem beszélhetnek vele úgy mint egy bűnözővel. A másik dolog amit még sérelmezek, hogy az üzlet vezetője Tassi Jánosné és helyettese Ferenci Éva még véletlenül sem próbált elnézést kérni tőlem a történtekért.

Hódossy Tamásné, Debrecen


A biztonsági őr elnézést kért

A terméket a helyettes kolléganő leleltározta, a szavatossági idejét, és a gyártási számot is megnézte. A készletünk - 1 db volt, szavatossági idő és a gyártási szám megegyezett a hölgynél talált termékkel. A biztonsági őr előírásszerűen járt el, jegyzőkönyvet vett fel az esetről, aminek az aláírását a hölgy megtagadta, és az árut a földhöz vágta, ami eltört. Nekünk sem időnk sem lehetőségünk nincs arra, hogy elkísérjük az adott üzletbe ahol állítólag a terméket vásárolta. A helyzet tisztázása érdekében rendőrt hívtunk. Az üzletben senki nem gyanúsította lopással, kértük, bizonyítsa be, hogy az árut máshol vásárolta, de sajnos blokkot nem tudott felmutatni. Azzal védekezett, hogy velem, Tassi Jánosnéval szokott az üzletben beszélgetni.

Erre azt válaszoltam, nem lehetek vele elfogult. Sértő magatartást a hölgy személyére senki nem tett, a rendőrök megérkezéséig a biztonsági őrrel tartózkodott az étkezőben, egyfolytában telefonált, és sértő megjegyzéseket tett rá és az üzletben dolgozókra.

Mikor a rendőrökkel visszajött a bizonyítás után egyedül a biztonsági őrrel találkozott, aki udvariasan elnézést kért tőle a saját és a bolt nevében is. Két nap elteltével egyébként, amikor a hölgy az üzletbe visszajött, mind az üzletvezető, mind a helyettes vezető elnézést kért tőle, melyre azonban negatívan reagált.

A helyzetből fakadó indulatok bizonyos mértékig érthetők mindkét fél részéről, azonban a fejlemények elkerülhetők lettek volna, ha a hölgy a máshol vásárolt árut előzetesen bemutatta volna, vagy azok vásárlását blokkal igazolni tudta volna.

Tassi Jánosné, üzletvezető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában