Helyi közélet

2013.04.17. 11:23

„Figyelemre méltó” egyetemisták

Debrecen - Több ponton lazítottak a hallgatói szerződésen múlt pénteken. A Balog Zoltán miniszter által benyújtott javaslat hosszan részletezi a hallgatók előnyeit, az eddigi szabályzathoz mért javulást, ám arról nem szól a fáma, hogy milyen feltételekhez kötnék a diákok adatkezelését.

Debrecen - Több ponton lazítottak a hallgatói szerződésen múlt pénteken. A Balog Zoltán miniszter által benyújtott javaslat hosszan részletezi a hallgatók előnyeit, az eddigi szabályzathoz mért javulást, ám arról nem szól a fáma, hogy milyen feltételekhez kötnék a diákok adatkezelését. Az állami ösztöndíj húsz évnyi visszafizetési határideje alatt egy újonnan felálló szerv kezelné a tartozó tanuló személyes és tanulmányi adatait, amelyeket a nemzetbiztonsági szolgálatoknak is átadhatnak, így követhetik a külföldre utazók életútját.

Mihez van joga a szervezetnek a nemzet biztonságáért?

Többek között ennek igyekszünk ma utánajárni, hallgatók véleményét is tudakolva. A részletekkel a nap folyamán jelentkezünk a Hajdú Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában