Helyi közélet

2013.04.15. 11:51

Fokozott ellenőrzés során buktak le - Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 10 személyt fogtak el és 27 személyt állítottak elő a rendőrök, köztük 6 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 személyt körözés alapján, míg 3 személyt az ország területén történő jogellenes tartózkodás miatt fogtak el.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 10 személyt fogtak el és 27 személyt állítottak elő a rendőrök, köztük 6 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 személyt körözés alapján, míg 3 személyt az ország területén történő jogellenes tartózkodás miatt fogtak el.Megyénk közútjain 1 könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Az ittasság ellenőrzések során 8 esetben mutatott pozitív eredményt a légalkohol-mérő.

Fokozott ellenőrzés

Nádudvar területén 2013. április 14-én közlekedésbiztonsági, közbiztonsági és bűnügyi fokozott ellenőrzést hajtottak végre a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a készenléti rendőrség munkatársai. A rendőrök munkáját a polgárőrök is segítették.

Az ellenőrzés során egy személyt körözés alapján fogtak el, három személyt pedig bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt állították elő a rendőrök a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra. Egy ittas gépjárművezetővel szemben is intézkedtek a járőrök, akinek a vezetői engedélyét a helyszínen elvették és büntetőeljárást kezdeményeztek vele szemben.

A rendőrök egy másik vezetőtől pedig a járműve hatósági engedélyét vették el a helyszínen, míg két személlyel szemben biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, egy kerékpárossal szemben pedig ittas vezetés miatt indítottak közigazgatási hatósági eljárást. Helyszíni bírságot huszonkét fővel szemben szabtak ki és egy fővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Tiltott határátlépők

Tiltott határátlépőket fogtak a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2013. április 14-én a hajnali órákban. Az ellenőrzés alá vont két afgán és egy iraki férfi Ártánd térségében illegálisan lépte át az országhatárt. Személyazonosító okmányokkal sem rendelkeztek a helyszínen, ezért a határrendészek előállították őket a kirendeltségre, majd a további eljárás lefolytatása céljából a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-alföldi Igazgatóságára szállították őket.

Hamis személyi okmánnyal próbálta magát igazolni – illetve átlépni az államhatárt – egy külföldi férfi 2013. április 14-én az esti órákban az ártándi határátkelőhelyen.

A férfi egy román személyazonosító igazolványt adott át az őt igazoltató határrendészeknek, akik ezután leellenőrizték az okmányt a központi nyilvántartó rendszerekben. Ekkor derült ki, hogy az ellenőrzésre átadott igazolvány hamis, az igazoltatott 28 éves román férfi ellen pedig európai elfogatóparancs van érvényben. A férfit elfogták és előállították a határrendészeti kirendeltségre, ahol közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendeltek el ellene, és gyanúsítottként kihallgatták, majd átadták a román hatóságoknak.

Lejárt érvényességű személyi okmányokkal akarta átlépni (2013. április 14-én) az államhatárt az két francia férfi, akiket a nyírábrányi határátkelőhelyen igazoltattak a rendőrök. Egy velük lévő harmadik – szintén francia – férfi pedig nem is rendelkezett személyazonosító igazolvánnyal. A határrendészek a három férfi ellen szabálysértési eljárást indítottak.

Fát lopott

Egy szolgálaton kívüli körzeti megbízott értesítette a szolgálatban lévő kollégáit 2013. április 14-én délután, hogy Mezősas területén egy derecskei férfi a kerékpárján lopott fát szállít. A helyszínre érkező rendőrök ellenőrzés alá vonták az 55 éves férfit, aki kérdésre elmondta, hogy a fát Mezősas külterületéről lopta el. A fatolvajt a rendőrök elfogták és előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra, majd meghallgatása után őrizetbe vették. Ellene tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában