Helyi közélet

2013.03.19. 13:33

Nyolcszázan kaphatnak munkát a Nyírerdőnél

Debrecen - Hajdú-Bihar megye 30 településéről foglalkoztat majd embereket az állami erdészet.

Debrecen - Hajdú-Bihar megye 30 településéről foglalkoztat majd embereket az állami erdészet.Szeptember végéig 800 embernek ad munkát a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. a március elején indult közfoglalkoztatási programban - olvasható a cég keddi sajtóközleményében. Mint írják, Hajdú-Bihar megye 30 településről 459 fő, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 58 településéről 341 fő talál napi nyolc órás munkát az állami tulajdonú erdőkben.

– A létszámfelvétel folyamatosan, a tervezett munkákhoz igazodva történik, március közepéig több mint 730-an kezdtek el dolgozni. A szeptember végéig tartó program 594 millió forintos költségét a Belügyminisztériumtól kapott támogatás fedezi. Az erdőgazdaság az elmúlt esztendőkben is rendszeresen részt vállalt a közfoglalkoztatásban, 2010 óta több mint 3000 ember vett részt a programjainkban – tájékoztatott Szalacsi Árpád, a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatója.

A programhoz ráadásul oktatás is kapcsolódik: harmincan motorfűrész-kezelő-, ötvenen faiskolai munkás-, nyolcvanan pedig növényvédelmi képzésen vehetnek részt. A képzéseket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Munkaügyi Központ szervezi – tudatták közleményükben.

HBN


Mi lesz a közfoglalkoztatottak dolga?

- erdőművelési, erdőkezelési munkák

- vágástakarítások

- erdészeti sétautak, turistautak, tanösvények karbantartása és kijelölése

- közjóléti eszközök felújítása

- parlagfű és más gyomnövények irtása

- szemét és hulladék gyűjtés

- a természeti károkat szenvedett erdőterületetek rehabilitációja

- határjelek karbantartása

- tűzpászták készítése

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában