Helyi közélet

2013.02.16. 12:05

Megmaradhat a pavilon a Szoboszlói út elején Debrecenben

Debrecen - A napokban egy olvasónk hívta fel a figyelmet a debreceni mentőállomás közelében, a Szoboszlói úton álló építményre.

Debrecen - A napokban egy olvasónk hívta fel a figyelmet a debreceni mentőállomás közelében, a Szoboszlói úton álló építményre. Ezt írta: „Január 20-án volt 90 éves a cívisváros legidősebb trafikja: 1923. január 20-án nyitotta meg a hadi özvegy Schnierer Istvánné. Akkor sima fabódé volt; mai bádogborítását és csúcsos tetejét 26 éve kapta.Megkérdeztük Kováts Ákos főépítészt, hogy vajon ez a pavilon is áldozatául esik-e a rendezett városkép érdekében folytatott bontásoknak. A főépítész azt mondta, hogy amennyiben rajta múlik, ez a pavilon megmarad, sőt, lehetséges, hogy kezdeményezi a védetté nyilvánítását.

Megjegyezte azonban, hogy érdemes megtudni, nincs-e útjában a pavilon a leendő kerékpárút tervének.

Erről Varga László főosztályvezetőtől kértünk tájékoztatást. Ő azt írta, hogy „ 2010-ben készíttette el a város a kerékpárút-hálózat fejlesztési koncepcióját. Ebben távlati tervként szerepel a 4. számú főút belterületi szakaszán kerékpárút kiépítése, mely a belvárosi és a tócóskerti rendszert köti össze és kapcsolatot biztosít Hajdúszoboszlóval. A koncepcióban közúti gépjárműforgalomtól elválasztott kerékpárút szerepel, azaz a járda és a zöldterület igénybevételével lesz kiépítve. A pavilon és a mentőállomás kerítése között a jelenlegi 3,5 méter széles járda és zöldsáv elegendő a kerékpározáshoz szükséges felület kiépítéséhez”.

A válasz tehát: a pavilon megmarad, s ha valóban védetté nyilvánítják, akkor még hosszú ideig idézi felállításának korát. ?HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában