Helyi közélet

2012.12.19. 15:27

Valami nincs rendben a debreceni kávézóval

Debrecen - A városházán a dokumentumok vizsgálata folyik, döntés még nem született

Debrecen - A városházán a dokumentumok vizsgálata folyik, döntés még nem születettTűzvédelmi hiányosságokat tárt fel a Debreceni Katasztrófavédelmi Kirendeltség, amikor helyszíni szemlét tartott Debrecenben, a Fórum melletti kávézónál. A hiányosságokat jelezték a polgármesteri hivatal műszaki osztályának, mert az rendelkezik hatáskörrel az építésügyi hatósági lépések megtételére – tájékoztatta a Naplót Madai Petra tűzoltó hadnagy, megyei szóvivő. Hogy a hiányosság milyen jellegű, arra a levél nem tér ki, s a városházáról sem tudtuk meg, mert ott csak ennyit mondtak: a szükséges dokumentumok vizsgálata folyik, döntés még nem született.

A téma egyébként hetekkel ezelőtt vetődött fel a Napló levelezési fórumán, az Agorán. Az arra járók ugyanis meglepve tapasztalták, hogy a hatalmas építmény oldalában szinte egyik napról a másikra „nőtt ki” a kávézó. Mint megtudtuk, a teraszos vendéglátóhely magánterületen van.

Kováts Ákost főépítész érdeklődésünkre azt mondta, hogy amennyiben a létesítmény 180 napnál nem hosszabb ideig marad fenn, úgy a városnak nincs beleszólása abba, hogy magánterületen milyen létesítményt helyeznek el. Az érintett tulajdonosoknak egyszerűen be kell jelenteni, s ha az a jogszerűségnek megfelel, a hatóság tudomásul veszi.

Híreink szerint ez rendben meg is történt. Ezt követően tartott helyszíni szemlét a katasztrófavédelmi kirendeltség. A következményére a döntés ismeretében visszatérünk.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában