Helyi közélet

2012.12.09. 18:37

Népszerű minicasco-termékek

Debrecen - Az összes járműkár több mint negyven százaléka közlekedési balesetből származik.

Debrecen - Az összes járműkár több mint negyven százaléka közlekedési balesetből származik.Vezető alkuszi portálok adatai szerint a kötelező biztosításhoz kötött kátyú- és defektbiztosítások mellett a legnépszerűbb kiegészítő termék a minicasco: a kampányban a biztosítást kötők hatoda veszi igénybe ezt a szolgáltatást. Mi az oka a sikerének?

Ma is nehéz...

Külföldön milyen népszerűséget tud elérni egy ilyen termék? Milyen eséllyel téríti meg a teljes kárt egy ilyen biztosítás? Ezekre a kérdésekre ad választ a Genertel összegzése. Idős autóra ma is nehéz jó cascót találni. A kgfb-kampányban már gyakran találkozhatnak az autósok évi 40-50 ezer forintért kínált teljes körű cascóval, ugyanakkor a jelenlegi gazdasági helyzetben sokak számára ez az összeg is magasabb annál, amit az autójuk biztonságára költeni képesek.

Ez azonban csak az egyik oka annak, hogy ma is csupán az autósok 20 százaléka köt ilyen biztosítást. „A hazai járműpark jelentősen elöregedett, átlagos életkora immár több mint 12 év. Az autó értékétől függően 5-8 év felett egyre kevésbé éri meg cascót kötni" – mondta Csikós Dániel, a Genertel vezérigazgatója. A minicasco viszont életkortól független, havi néhány száz forintért elérhető szolgáltatás.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában