Helyi közélet

2012.12.26. 15:49

Kevesebb négyzetméter is elég

Hajdú-Bihar - Megyénkben szeptember végéig 619 lakás épült, hatodával több az egy évvel korábbinál. A növekedés oka az, hogy az első negyedévben nagy számú új otthont vettek birtokba a tulajdonosaik.

Hajdú-Bihar - Megyénkben szeptember végéig 619 lakás épült, hatodával több az egy évvel korábbinál. A növekedés oka az, hogy az első negyedévben nagy számú új otthont vettek birtokba a tulajdonosaik.Néhány többszintes, többlakásos társasház átadásával magyarázható, hogy nálunk az építések intenzitása (tízezer lakosra vetített száma) jelentősen meghaladta mind az országos, mind pedig a vidéki átlagot,;

az utóbbi kétszeresét tette ki. A legtöbb új lakást Debrecenben vették birtokba, jelentős volt a megyeszékhelyen kívüli városok részesedése is, míg községekben az összes új otthonnak csupán a három százaléka talált gazdára. Ennek az a magyarázata, hogy a vállalkozói lakásépítések száma nőtt, a természetes személyek építtetői tevékenysége azonban zsugorodott. Ennek ismeretében nem meglepő, hogy az új lakások több mint felét értékesítési céllal hozták tető alá erre szakosodott vállalkozók.

A statisztikai hivatal összegzéséből az is kiderül, hogy Hajdú-Biharban az épített lakások átlagos alapterülete egy év alatt 119-ről 83 négyzetméterre csökkent. Az átadott lakások zöme többszintes, többlakásos épületben, illetve csoportházban, kisebb része pedig családi házként épült meg.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában