Helyi közélet

2012.12.18. 11:40

Debrecen főterére vonultak a tüntetők

Debrecen - Este fél hétre várják a szervezők a felsőoktatás átalakítása ellen tiltakozni szándékozókat a Debreceni Egyetem főépületéhez – közölte a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata (Dehök).

Debrecen - Este fél hétre várják a szervezők a felsőoktatás átalakítása ellen tiltakozni szándékozókat a Debreceni Egyetem főépületéhez – közölte a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata (Dehök).


19:42

A legalább félezres tömeg lassan a főtérre ér, ott beszédek következnek. Hoffmann Rózsa takarodj, vidd az összes haverod! - hangzik.

 


19:25

Orbán takarodj! - zúg az Egyetem sugárúton.

 


19:18

Aki dudál velünk van! - skandálják. Többen tülkölnek. Diák vagyok, nem hülye! - hallatszik.

 


19:10

Rendőri felvezetéssel elindult a tömeg, sok a transzparens, a kürt.

 


18:51

Várhatóan hétkor indul az időközben 400-500 fősre duzzadt tömeg. A fiatalok beszélgetve várakoznak.

 


18:41

Kevesebben a vártnál

 

Fél hétkor meglepően kevesen, legfeljebb kétszázan várakoznak az egyetem előtt a menet indulására.

 


 

Mint írják, politikamentes felvonulásuk az Egyetem sugárút, a Bethlen utca és a Hatvan utca érintésével érkezik a Kossuth térre, ahol – előreláthatóan – a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának vezetői mondanak beszédeket.

„A felvonulást a Debreceni Egyetem Díszudvarán szerdán tartott hallgatói fórumon hirdette meg Körösparti Péter, a DEHÖK elnöke. Az egyeztetésen résztvevő ezernél is több egyetemi polgár közössége egyhangúlag, közfelkiáltással döntött a tiltakozások értelmiségihez méltó folytatása mellett. A békés felvonulás célja, hogy Debrecen valamennyi lakosának figyelmét felhívja a felsőoktatás helyzetének tarthatatlanságára” – tájékoztattak.

A szervezők minden érdeklődőt csatlakozásra biztatnak, s remélik, a felvonulók között sok továbbtanulni vágyó középiskolás is lesz, családosan.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában