Helyi közélet

2012.07.23. 15:40

Elszaporodtak a valótlan bejelentések megyénkben

Az elmúlt időszakban rendkívüli módon megszaporodott a vaklármák, valótlan bejelentések száma a katasztrófavédelmi igazgatóságon és a tűzoltóparancsnokságokon.

Az elmúlt időszakban rendkívüli módon megszaporodott a vaklármák, valótlan bejelentések száma a katasztrófavédelmi igazgatóságon és a tűzoltóparancsnokságokon.Ebben az évben a mai napig 62 szándékosan megtévesztő jelzés érkezett, ami jelentős többletmunkát ad a tűzoltóságoknak, továbbá tetemes felesleges költséget jelent az adófizetőknek. Egy szándékosan megtévesztő jelzést adó személy feltehetően nem gondol bele abba, hogy bejelentése adott esetben akár más kárhelyszínről vonja el a beavatkozó erőket, eszközöket. A valótlan bejelentések abban a tekintetben is jelentős problémát okoznak, hogy a hívások ideje alatt, a lefoglalt vonalon a valóban bajbajutott személyek nem jelezhetik azonnal segélykérésüket, továbbá ezalatt az idő alatt a jelzést fogadó ügyeletes nem tudja a valós helyzettel kapcsolatos feladatait végezni.

Az elkövető amennyiben személye ismertté válik, pénzbírságra számíthat és az okozott költségeket is meg kell térítenie a tűzvédelmi törvény rendelkezése szerint. A hatóság minden esetben szabálysértési feljelentést tesz a rendőrségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában