Helyi közélet

2012.06.07. 07:32

Nézőpont: A túlerő

<em>A Nokiás dobozok, meg a BKV-s végkielégítések korában azt gondoltuk, hogy a választással vége e csúnya világnak. És tényleg: nem szólnak a hírek efféle lenyúlásokról. Érdekesebbek töltik meg a lapokat.</em> <strong>Szabó Katalin jegyzete.

A Nokiás dobozok, meg a BKV-s végkielégítések korában azt gondoltuk, hogy a választással vége e csúnya világnak. És tényleg: nem szólnak a hírek efféle lenyúlásokról. Érdekesebbek töltik meg a lapokat. Szabó Katalin jegyzete.

Például a teljesen jogszerű (?) közbeszerzési sorozat, amelyben a Fidesz-közeli Simicska Lajos tulajdonosi érdekeltségébe tartozó Közgép nyeri el az állami pályázatok jelentős hányadát. Vagy az átláthatatlan földbérleti döntésfolyam, amelyben azok járnak pórul, akikért a törvényt megalkották: a kis családi gazdaságok. Debrecenről szólva pedig: nincs ember, aki értené, mi történik a 2-es villamos pályájának építése során, és főleg, kinek az érdekében?

De jöjjön a látszólag jó hír: a napokban őrizetbe vették az ország egyik éjszakai urát (aki Debrecenben is népszerű szórakozóhelyeket üzemeltet). Mondanám, lecsap végre a rendőrség a törvényszegőkre, ha kell, a sajátjaira is. De megnyugvás helyett inkább rémüldözök, mert a hírek szerint évek óta a legsötétebb alakokkal működnek együtt vezető rendőrök! Vagy éppen ők az áldozatok, s egészen más érdekek mozgatják a szálakat? Ez még fenyegetőbb volna.

Attól tartok, nem a nagy megtisztulás tanúi vagyunk, hanem éppen most adjuk fel a reményt. Érzésem szerint a túlerő nem a jók oldalán áll.

Szabó Katalin

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában