Helyi közélet

2012.06.24. 12:52

Nézőpont: A mi sarunk

Nem kellene mindig másra mutogatni azért, mert egyre elviselhetetlenebbül forróak a nyaraink, hiszen az elmúlt néhány évtizedben derekasan megdolgoztunk azért, hogy így legyen.

Nem kellene mindig másra mutogatni azért, mert egyre elviselhetetlenebbül forróak a nyaraink, hiszen az elmúlt néhány évtizedben derekasan megdolgoztunk azért, hogy így legyen.Ne vágj ki minden fát - mondja az ismert sláger szövege, de hiába, mi kivág(t)unk, és a helyüket jól lebetonoztuk, például azért, mert kevés volt a parkoló. Aztán a hatalmas betonteknők zsúfolásig megteltek pöfögő "bádogdobozokkal", amelyek, mint egy-egy apró vaskályha, előbb magukba szívják, hogy aztán valósággal ontsák a hőt.

De azok is tettek róla, hogy a hőségnapokon rosszul érezzék magukat, akiknek autójuk sincs. Például azzal, hogy szőrtelenítették a testüket, megfosztva magukat a legtermészetesebb hűtőfunkciótól. A ma embere már leizzadni sem képes tisztességesen (pedig milyen egészséges is az; bár néha kellemetlen), hiszen napjában többször fújja magára a különböző dezodorokat, esélyt sem adva a bőr pórusainak arra, hogy betöltsék eredeti funkciójukat.

Aztán vannak, akiknek ugyan autójuk sincs, meg a testük is szőrös, viszont naponta néznek tévéhíradót...

Petneházi Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában