Helyi közélet

2012.06.09. 19:35

A reneszánsz világában versenyeznek

Bikal, Debrecen - Ladik médiavetélkedő – szerdán eldől, melyik csapat nyeri majd a 250 ezer forintot.

Bikal, Debrecen - Ladik médiavetélkedő – szerdán eldől, melyik csapat nyeri majd a 250 ezer forintot.

Időutazás, különleges programok és izgalmas vetélkedő. Ezekben egyszerre lesz részük azoknak a csapatoknak, akik a legjobbnak bizonyultak a LADIK médiavetélkedőjén. Az immáron hetedik alkalommal megrendezett országos versenyre idén 398 csapat nevezett, osztályközösségekkel számolva ez majdnem 10 ezer tanulót jelent. Az Axel Springer Magyarország Kft. által életre hívott és az Inform Média Kft. által is támogatott tudáspróba egész tanévben tart. Az öt fős csapatokba szerveződött hetedikes, illetve nyolcadikos tanulók elsőként egy három fordulós megmérettetésen vesznek részt. A médiával, illetve a megyék napilapjaival kapcsolatos kérdésekre kell válaszolniuk, és különböző kreatív feladatokat kell megoldaniuk a témában. A legtöbb pontot szerzett öt csapat jut be a megyei döntőkbe, és akik ott első helyezést érnek el, meghívást kapnak az országos döntőbe. A végső megmérettetésen idén is 16 magyarországi, és egy határon túli megyéből (Szatmár- Románia) vesznek részt a fiatalok.

A diákok majd kiugrottak a bőrükből, amikor megtudták, hogy a most hétfőtől szerdáig tartó verseny idején visszarepülhetnek egy letűnt korba, hiszen a döntő színhelye idén is a bikali Puchner Kastélyszálló, és Reneszánsz Élménybirtok lesz.

Bár az idáig eljutott tanulók már a versenyen való részvétellel is joggal érezhetik nyertesnek magukat, a végső megmérettetésnek igen nagy a tétje. Az első helyezett ugyanis 250, a második 200, a bronzérmes csapat pedig 150 ezer forinttal gazdagodik a megannyi élmény és tapasztalat mellett.

Molnár Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában