Helyi közélet

2008.12.31. 15:24

Szilveszterkor is futottak Debrecenben

<p>Profik és amatőrök mérték össze gyorsaságukat december 31-én a Petőfi tértől a Kossuth térig tartó futóversenyen. <DIA alt="Szilveszteri futás 2008.12.31." height="800" width="960"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Szilveszteri_fut_s_2008_12_31_/index.shtml , SERIE ,960,800)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Szilveszteri futás 2008.12.31." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/video/35745/szilveszterkor-is-futottak-debrecenben"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A><A href="http://video.haon.hu/video/35747/kov--cs-zsolt-nyert-id--n-is"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

2008-ban is megrendezték a szilveszteri futást, aminek évek óta hagyománya van Debrecenben. A versenyzők a Petőfi térről indultak, s a Kossuth téren értek célba. A Piac utca érintett szakaszát a rendőrség a verseny idejére lezárta. Ez nem okozott nagy fennakadást a forgalomban, hiszen csak néhány percről volt szó.

Csatári Lajos, a Hajdú-Bihar Megyei Atlétikai Szövetség vezető versenybírója, aki a megmozdulást szervezte elmondta, hozzávetőlegesen 150 fő nevezett. Ez valamivel kevesebb, mint az előző években

Ezt azzal magyarázta a versenybíró, hogy a szilveszter munkanapra esett, így többen nem tudtak eljönni. „Itt nem az eredmény, hanem a futás a lényeg”- állítja. A távot cirka három perc alatt szinte mindenki teljesítette.

Bence Mátyás már 12 éves kora óta vesz részt a szilveszter napjára eső futáson, s eddig többször lett dobogós, de szinte mindig benne van az első hatban.

Díjazták a legidősebb és a legfiatalabb versenyzőt is, valamint a 14 év alatti illetve feletti, női és férfi kategóriában 6-6 futót.

A felnőtt férfiak között Kovács Zsolt megvédte tavalyi bajnoki címét „Idén is kemények voltak az ellenfelek, de egy utolsó hajrában a végén sikerült lehagynom a mezőnyt” állítja a huszonkét éves debreceni fiú, aki egyébként egyetemi és országos bajnok, valamint 50 km-en második a világranglistán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában