Helyi közélet

2008.12.29. 06:38

"Gáz van babám, de milyen?

<p><RTE>Főzzünk teát, vagy csináljunk lágy tojást. Gázlángot fel, menjen „kakaón”, hátha hamarabb forr a víz.</RTE></p>

Hogy mennyi idő alatt forr fel a víz, vagy mikor lesz megfelelő hőfok a szobában, nos ezt tapasztalotból mondhatom, hogy változó.

Egyszerű, mindennapi gázfogyasztóként érzékelem, hogy a fűtőanyag

minősége nem állandó, igen, kicsit sem állandó - ilyen szép tagadólag megfogalmazva.

Nem is lenne mindez baj, ha a köbméterenkénti ár, a minőséget tükrözné. Sajnos azonban a számlákon szereplő adatok szerint az ár, a fizetendő díj viszont állandó - leszámítva az igen sűrű áremeléseket...

Mielőtt a Tigáz illetékesei a fejemet vennék, hogy ne okoskodjam, hiszen pecsétes papírom nincs róla, hogy gázminőség-mérő-diplomás-szakértő lennék, feltennék én egy nagyon bátortalan, ám jogosnak tűnő kérdést: hogy lehet, hogy "változatlan" konyhai körülmények között fél liter víz megközelítőleg sem forr fel "egységnyi" idő alatt? Én a minőségben látom a probléma okát.

Ha pediglen rosszul látom, hová fordulhatnék, hogy meggyőződjem arról, a szolgáltatás, amiért fizetek, (nem keveset!) megfelelő minőségű. Tudom én, ez egy költői kérdés volt.

Tudom azt is, hogy fogyasztóként, ne pattogjon a halandó magyarhonban, mert megüti a bokáját. Fizessen csak, mint a katonatiszt! Vegye tudomásul, hogy egyre lassabban forr a víz a teájához.

Ha jól megszorítja magát két  bögrényi ital helyett egyet fog inni, s akkor megúszta az ártöbbletet. Ráadásul, a gázóra sem pörög közben.

O.M.Zs

 

2009-es gázártámogatási űrlap [.pdf - 44KB]

 2009-es gázártámogatási űrlap kitöltési tájékoztatója [.pdf - 40KB]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában