Helyi közélet

2008.10.16. 17:02

Pénzautomatát loptak Komádiban!

<p>Pénzkiadó automatát rángattak ki, és loptak el csütörtökre virradóan háromnegyed háromkor Komádiban – közölte nemrég Sápi Tibor, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. <dia width="900" height="700" alt="Bankautomatát loptak 2008.10.16."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Bankautomat_t_loptak_2008_10_16_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Bankautomatát loptak 2008.10.16." /></a></dia></p>

17 01

Az utóbbi időben jóformán heti rendszerességgel, az ország legkülönbözőbb pontjain csapnak le a tolvajok. Mivel Romániában és Szlovákiában is rendre követnek el hasonlót, nem kizárt, hogy nagyon szervezetten működő bűnbandáról van szó, sőt akár több is tevékenykedhet.

Varjú Miklós, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara területi szervezetének elnöke a Haon-nak elmondta: a bankbiztonsági szakemberek az utóbbi hónapok sorozatos lopásait látva erősen hajlanak afelé, hogy az automatákba olyan eszközöket szereljenek, melyek erőszakos beavatkozás esetén festékkel színezik össze a bankjegyeket.

15 48

A legfrissebb rendőrségi információk szerint az ATM ellopásában legalább hárman vettek részt.

13:24

A helyszínen néhány perccel ezelőtt véget ért a rendőrségi helyszínelés. A tettesek egy OTP-fiók előteréből vitték el az automatát.

Helyszíni információink szerint legalább két hétbe telik, míg pótolni tudják. Aki automatából kíván pénzt felvenni, az a közelben egy másikat talál, igaz, az az OTP-sek számára drágább.

A fióktól pár méterre dolgozó traffikos hölgy azt mondta, amikor reggel 7-kor kinyitott, a rendőrök javában dolgoztak. A bűncselekmény tetteseiről se ő, se más nem tudott nyilatkozni, ami persze nem csoda - Komádi kisváros a román határ közelében, éjszaka csak elvétve vannak az utcán.

11:30

Mint mondtam, a bűncselekmény a Fő utcán történt. A tettesek az ajtót megrongálva behatoltak az egyik legnagyobb pénzintézet épületébe, és egy drótkötéllel kirángatták az ATM-automatát.

A rendőrség jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanújával nyomoz. Aki a történtekről bármit tud, hívja az (52) 516–432 -es telefonszámot. Az ingyenes 107-et, 112-őt szintén hívhatják!


 

Autóval rángatták ki a bankból az automatát Hajdúdorogon  2008.04.07

A Hajdúdorog - Autóval rángatták ki egy hajdúdorogi bankból a pénzkiadó automatát hétfőn hajnali 3 órakor. A Független Hírügynökség tudósítója szerint a bank előterének üveg ajtaját betörték, a kocsival odatolattak és kötelet hurkoltak az automatára.

Ezután az autóval kirángatták a berendezést a helyéről. A bűnözőknek sikerült elvinniük a gépben található pénzkazettát. A rendőrség egyelőre nem közölte, hogy mennyi pénzt vittek magukkal a támadók. Video  Video  Video 

Ezek is érdekelhetik