Helyi közélet

2008.10.16. 14:17

Nem mind arany, ami fénylik

<p>Debrecen (HBN, FH) – Debrecenben is megnőtt az érdeklődés az aranytömbök iránt a pénzügyi válság hírére, de a tényleges vásárlók száma nem lett több – tudtuk meg Czigle Sándornétól, a BÁV Zrt. debreceni zálogházának munkatársától.</p>

Budapesten azonban megrohamozták a zacikat olyannyira, hogy az öntödék nem bírnak lépést tartani a kereslettel.

A nemesfém mindig népszerű pénzmenekítő befektetés volt, azonban a szakértők szerint nagyot bukhatnak azok, akik most aranyba fektetik a pénzüket.

Tömbökben jön

Budapestről havonta kapunk szállítmányt, de külön megrendelésre is kérhetünk tömböket. Az aranyat unciában mérik, egy uncia 31,1 gramm, ennek az ára 180 ezer forint – magyarázta Czigle Sándorné.

A tévhittel ellentétben nem nagy rudakról van szó, ezek körülbelül 2x3 centiméteres lapocskák, és csak a vastagságuk változik grammtól függően.

Csupán néhány darab volt nekünk, jelenleg nincs is készletünk, és megrendelésünk is csak egy– mondta, hozzátéve: manapság nem jellemző, hogy aranytömböt vásárolnának az emberek befektetési célból.
A magánkézben lévő zálogházak nem árusítanak aranyrudakat, csak a beadott ékszerekkel és tárgyakkal foglalkoznak. Kérdésünkre mindegyik helyen azt mondták, a forgalom nem nőtt a gazdasági válság kirobbanása óta.

Visszavonják a költségvetési törvényjavaslatot
· Lefaragnak 120 milliárdot a kiadásokból

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában