Helyi közélet

2008.10.09. 17:50

Az elmúlt években nőtt a lemaradás

<p>Debrecen – A következő négy évben hét alelnök segíti majd a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara régi/új elnökének, Miklóssy Ferencnek a munkáját – így döntött csütörtökön a testület tisztújító küldöttgyűlése.</p>

 A következő négy évben hét alelnök segíti majd a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara régi/új elnökének, Miklóssy Ferencnek a munkáját – így döntött csütörtökön a testület tisztújító küldöttgyűlése.

 „A következő négy évben a várossal és az egyetemmel összefogva azon leszünk, hogy végre kezdődjön meg az észak-alföldi régió felzárkózása, hiszen a többi országrészhez képest az elmúlt öt évben nőtt a lemaradásunk” – közölte a megválasztását követő első sajtótájékoztatóján az elnök, bejelentve, hogy a kamara az elmúlt négy évben 900 millió forintból gazdákodott úgy, hogy közben a vagyona 450-ről 480 millió forintra nőtt.
Az új vezetők fontos szerepet szánnak a jövőben a területi kamaráknak, és igyekeznek elősegíteni üzleti kapcsolatok kialakítását a szomszédos uniós tagállamok vállalkozóival.

Kiemelt figyelmet fordít a kamara a szakképzésre, ezen keresztül pedig a vállalatok szakember-igényének a kielégítésére – hangzott el, és az is megfogalmazódott, hogy a gazdasági növekedés kulcsa, a kitörés lehetősége a hazai kis- és középvállalkozások fejlesztésében rejlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában