Helyi közélet

2008.09.11. 14:37

Versenyzés közösen, korlátok nélkül

<p>Debrecen – Fogyatékkal élő és egészséges fiatalok közös csapatban versenyeznek szeptember 18-a és 21-e között a finnországi Jyväskyläben az Európa Korlátok Nélkül nevű eseményen – a megmérettetésen Debrecen is részt vesz.</p>

A hajdúsági megyeszékhely sportolói negyedik alkalommal szállnak medencébe, hogy a rendezvény keretében tartott úszóversenyen minél eredményesebbek legyenek. Külön kategóriában indulnak az egészségesek, a testi fogyatékkal élők, valamint az értelmi fogyatékosok, a versenyen kívül azonban együtt sportolnak és szórakoznak.

A cívisvárost a Debreceni Búvárklub és a Hafoszöv úszói képviselik nyolcan-nyolcan, s lengyel, orosz, ukrán és finn fiatalokkal mérkőznek meg – hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón.
A kiutazás 2,5 millió forintos költségéhez hozzájárult a Szociális és Munkaügyi Minisztérium – melyhez az esélyegyenlőség területe tartozik –, valamint a Szertár Sportbolt – ismertette Halász D. János alpolgármester.
– A gyerekek elfogadják és segítik egymást – jegyezte meg a politikus az utóbbi évek tapasztalatai alapján. – Szeretnénk az első három között végezni, de ha nem így lesz, az sem baj – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában