Helyi közélet

2008.09.16. 14:10

Növelnék Debrecen vonzerejét

<p>Debrecen turisztikai vonzereje a közeljövőben jelentősen megnőhet, ehhez a nemrég elfogadott és elbírálás alatt lévő pályázatok nyújthatnak segítséget.</p>

 Debrecen turisztikai vonzereje a közeljövőben jelentősen megnőhet, ehhez az Észak-alföldi Regionális Operatív Programhoz (ÉAOP) benyújtott, nemrég elfogadott és elbírálás alatt lévő pályázatok nyújthatnak segítséget – jelentette ki Gadus István, az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke, önkormányzati képviselő keddi sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: az ÉAOP turisztikai stratégiája arra irányul, hogy legyen turisztikai attrakciója az adott térségnek: valami, amiért érdemes odautazni.

Kulturális turizmus

2008 és 2010 között komplex fejlesztést valósítanak meg a debreceni gyógyfürdőben.

 Ennek részeként a termálfürdő bővítésére, infrastruktúrájának fejlesztésére, wellness centrum kialakítására egy 2,3 milliárdos összköltségvetésű projekt keretében kerül sor, melyhez 600 millió forint támogatást nyújt az ÉAOP. A strandfürdő korszerűsítését a döntéshozók kiemelt projektként kezelik, ennek 930 millió forintos forrásigénye elbírálás alatt van, akárcsak a négycsillagos szálloda építéséhez kért 600 millió forintos támogatásé.

– A kulturális turizmus potenciáljának növelését segíti az ÉAOP a MODEM által elnyert 224 millió forinttal, ami 90 százalékos támogatást jelent a 249 millió forintos összeköltségvetésű, bővítést és fejlsztést célzó projekthez.

A MODEM ennek segítségével öt éven belül Közép-Európa egyik legjelentősebb kulturális, művészeti intézményévé kíván válni. Szoborpark, multimédiás programterem kialakítása, audiovizuális alkotások számára szükséges LED-fal elhelyezése szerepel a tervekben – ismertette Gadus István.

  • Igényes üzletház és parkolóhely épül
  • Bezár a Nagyerdei strand
  • Fejlődik a szoboszlói fürdő
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában