Helyi közélet

2008.09.27. 09:54

Mit együnk a hét végén?

<p>Egyszerűen, gyorsan, finomat szeretne főzni a családnak, de még nem tudja, mi legyen az? Összeállítottunk egy menüt: lepje meg családját, próbálja ki receptjeinket! Jó étvágyat!</p>

Tejfölös burgonyaleves

 

Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, fél kg burgonya, 3 dl tejföl, 1 evőkanál delikát
Elkészítése: Egy 4 literes fazékban a zsírt megmelegítjük, hozzáadjuk a megtisztított hagymát, fokhagymát, a lisztet. Állandó keverés közben megpirítjuk, egy gyűszűnyi piros paprikát adunk hozzá, majd kicsi vízzel felengedjük a rántást. Apró kockákra vágott burgonyát adunk hozzá. Felforraljuk az alapot.
Hozzáadjuk a fűszereket. Felöntjük, majd 25 percig lassú tűzön főzzük. Ez alatt a tejfölt kevés levessel feleresztve simára keverjük. Ha a krumpli megpuhult, a tejfelt beleengedjük, s felforraljuk.

 

Ínycsiklandó csirkemellcsíkok

 

Hozzávalók: 1 fej hagyma, 15 dkg császárszalonna, 50 dkg csirkemellfilé, 1 doboz kukorica, 1 doboz borsó, só, bors, pici zsír.

Elkészítése: A serpenyőben felhevítjük a zsírt. Ebben megpirítjuk az apróra vágott hagymát, amikor üvegesre sült, rádobjuk a felcsíkozott császárszalonnát, s együtt 5 percig sütjük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellfilét, fűszerezzük, tovább pároljuk.

Befejezés előtt rákanalazzuk a kukoricát, a borsót. Amikor minden megpuhult tálalhatunk. Mi hasábburgonyával szeretjük.

Félegyházi tejespite

Négy egész tojást egy csipet sóval és 4 evőkanál cukorral kikeverek, hozzáadok 20 dkg lisztet és 1 liter tejjel simára dolgozom.

Ha összeállt hozzáadok 4 evőkanál olajat és ezzel is elkeverem. Kemencében sütve baracklekvárral az igazi, de gázsütőben is kiváló.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában