Helyi közélet

2008.09.18. 12:59

Leállt a „Lépj egyet előre!”

<p>Debrecen – A napokban leállt a hátrányos helyzetű térségekben élők képzését, elhelyezkedését segítő Lépj egyet előre! program, bár a projekt vezetője szerint pusztán annyi történt, hogy szünetel...</p>

A 24 hónapra tervezett keretet tíz hónap alatt betöltötték a jelentkezők. Sajtóértesülések szerint ennek ellentmond az, hogy a program vidéki munkatársait már értesítették, a továbbiakban nem tartanak igényt a szolgálataikra. Kiszivárogtatott hírek szerint a program kényszerű leállításának a hátterében az áll, hogy az arra illetékesek rosszul mérték fel az igényeket, azt, hogy a rendelkezésre álló forrásból pontosan mennyire is futja.
A program második ütemébe megyénkből összesen 1.314 fő került be, akik közül a legtöbben az élelmiszer- és vegyiáru-eladó, a nehézgépkezelő, valamint a takarító képzésekre jelentkeztek. Rajtuk kívül voltak, akik cukrászként, fodrászként, szakácsként vagy éppen mentőápolóként próbáltak meg egyet előre lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában