Helyi közélet

2008.09.12. 15:47

Gyuszi bácsi a cívisvárosba tart

<p>Debrecen – A Sose halunk meg című film színpadi változata hamarosan Debrecenben látható. A Koltai Róbert által megformált főalakja, Gyuszi bácsi a film bemutatása óta legendás alakká vált…</p>

Sokszor anélkül idézik aranyköpéseit, hogy tudnák, honnan is való. A nagydumás vállfaárus, a szenvedélyes játékos, a kisember valahogy mindig megél a „legvidámabb barakk” nem éppen legvidámabb körülményei között. Hatalmas életkedvével mindenkit levesz a lábáról, vagy éppen megbolondít, megszédít a környezetében…
2006 februárjában négy alkotó (Dés–Nemes–Koltai–Nógrádi) arra vállalkozott, hogy elkészítse az 1993-ban bemutatott nagy sikerű film, a Sose halunk meg zenés színpadi változatát.

A vállalkozás sikerült: a József Attila Színház társulata óriási sikerrel játssza a darabot. Most a cívisváros közönsége is újból találkozhat Gyuszi bácsival, Imivel, az unokaöccsével és részesei lehetnek annak a számtalan kalandnak, a „Nagy utazásnak”, amit ők ketten átélnek.
A főbb szerepekben Koltai Róbert, Vándor Éva, Újréti László, Ulmann Mónika, Fehér Anna, Sztankay István, Esztergályos Cecília, Andorai Péter látható.

A darab az őszi fesztiválon, október 16-án tekinthető meg a Főnix Csarnokban, 19 órai kezdettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában