Helyi közélet

2008.06.03. 11:34

"Szesztilalom, ez a fogalom gyökér!"

<p>"Szesztilalom, a pia mindent megér!" - énekelte egyik számában anno Ganxsta. <STRONG>Bakos Dalma jegyzete</STRONG>.</p>

Amikor először hallottam az új rendeletről, miszerint nyár közepétől este 10 és reggel 6 között sehol nem lehet Debrecenben alkoholt vásárolni, azt hittem, csak egy rossz vicc az egész.

Muszáj volt utánaolvasnom egy kicsit a dolognak, és ekkor ért a még nagyobb döbbenet: ezt tényleg megcsinálják!

Persze miért is ne, most is vannak kiskapuk.

Például a belvárosra és a Nagyerdő környékére nem vonatkozik az új rendelet.
Látom magam előtt, hogy az eddig is zsúfolásig megtelt kocsmákban péntek-szombat este csak még többen lesznek; akik eddig csak a "környéken" ugrottak le pár sörre, azok be fognak buszozni a városba.
Mi lesz a főtéren egy-egy meredekebb buli után? Cigicsikkek százai, hányásfolt, törött üvegek, és minden más, ami jelezni szokta, hogy kérem szépen, itt az éjjel kirúgtunk a hámból! Ne adj Isten, még néhány gyerek erősre issza magát, - és megrongálják a csodaszép szökőkutunkat. Vagy más épületet - sajnos az ehhez hasonló nem extrém és kiemelkedő eset.

Ki-ki döntse el magában, kinek lesz jó július elsejétől. A belvárosi/nagyerdei szórakozóhelyek tulajdonosainak egészen biztosan. Esetleg még annak az italdiszkontnak is, amelyik éjszaka is vállal házhoz szállítást (én ugyan még nem hallottam róla, de egy telefonszámra kíváncsi lennék). Bele sem merek gondolni, mekkora felárral.
És a "kiemelt" környéken lakókkal mi lesz? Nos, kíváncsi lennék az ő véleményükre is.

Mondhatnánk, hogy szép-szép, példamutató dolog, mégis úgy érzem, hogy nem ezzel az álszent rendelettel kéne "a lakosság érdekeit szolgálni". Hasznosabb lenne betartani és betartatni a törvényeket.

  • Töménytelen részeg Debrecenben
  • Részeg gyerek a játékban
  • Külvárosi szesztilalom?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában