Helyi közélet

2008.06.24. 17:40

Pusztító vihar Újszentmargitán

<p>Újszentmargita – Több mint 40 ház sérült meg Újszentmargitán a ma délutáni viharban. Az orkán erejű szél fákat csavart ki tövestől és megrongálta a falu egyetlen templomának tetejét is. <DIA alt="Vihar Újszentmargitán 2008.06.24." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Vihar__jszentmargit_n/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Vihar Újszentmargitán 2008.06.24." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-Ujszentmargita1.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-Ujszentmargita2.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

22 05
Barta Imre,
konyári olvasónk is megosztotta velünk felvételeit. Vihar Konyáron 2008.06.24.

Olvasónk a tépei jégesőről is küldött képeket: A vihar Tépén 2008.06.24.

19 01 Egy ház tűzfalát is kidöntötte az a kedd délutáni vihar Derecskén, mely végigsörpört az egész megyén.
Információink szerint utoljára Berettyóújfalura csapott le a vihar, ott jelentősebb károk nem keletkeztek.
 

17 40 Cserepeket vert le, kéményeket döntött be és egy gazdasági épület tetejét is leszakította az a tomboló vihar, melyben közel félszáz ház sérült meg kedd délután Újszentmargitán. – Fél öt körül hirtelen feltámadt a szél, majd pillanatok alatt eddig nem látott méretű vihar söpört végig a falun.

Az orkán erejű szél és a cseresznye nagyságú jég miatt a település Polgár felőli oldalán jelentősen megsérültek a lakóházak. Emellett a falu egyetlen templomának teteje is szinte leszakadt – tájékoztatta a HAON-t Ladányi Andrea, Újszentmargita jegyzője, hozzátéve, hogy szerencsére személyi sérülés nem történt.

A tomboló vihar több fát is kidöntött, villanyvezetékeket rongált meg, és emellett a gólyafészkekben is komoly károkat okozott. Úgy tudjuk négy állat elpusztult. A jegyző szerint volt aki tornádótölcsért szerű képződményt is látott a mintegy félórán át tomboló fergetegben. 

Az alábbi felvételt Gurzóné Szöllősi Tünde tépei olvasónk osztotta meg velünk. A településen több ablakot betört a dió nagyságú jég. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában