Helyi közélet

2008.06.27. 17:33

Már kutyával is keresik a Berettyóba veszett fiút

<p>Továbbra sem találják a szerdán délután a Berettyó folyóba veszett 16 éves váncsodi fiút. Mint már hírt adtunk róla, a fiú társaival együtt ment fürdőzni a Berettyó folyó és a Kis-Körös csatorna találkozásánál lévő zsiliphez. <DIA alt="Speciális mentők keresik a váncsodi fiút 2008.06.27." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Speci_lis_ment__337_k_keresik_a_v_ncsodi_fi/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Speciális mentők keresik a váncsodi fiút 2008.06.27." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-Kutatas.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

A többi fiútól lemaradva egyedül ment be az erős sodrású vízbe. A parton csak a papucsa és a biciklije maradt, ő nem jött föl többet a vízből. Ezután a rendőrség és a helyi tűzoltók sötétedésig kutattak utána, akárcsak a csütörtöki napon, amikor a Kelet-Magyarországi speciális mentők is bekapcsolódtak a keresésbe.

A pénteki napon már a Miskolcról érkezett Spider Mentőcsoporttal kiegészülve folytatódott a keresés. Lehóczki László és csapata egy speciálisan erre a feladatra kiképzett kutyával kereste a fiút a folyóban. A Negró névre hallgató kutya mellett radarral, és szonárral is felszerelkezve ült csónakba a mentőcsoport.
A speciális mentők mellett a berettyóújfalui tűzoltók is motoros csónakból keresték a fiatalt, az erős sodrású vízben.

Lehóczki László elmondta, hogy csak idén eddig 16 alkalommal riasztották a mentőcsoportot vízbe veszett ember keresésére, míg tavaly összesen 35 ilyen esethez hívták őket segítségül.

Ez a szám is mutatja, hogy nagyon nagy veszély leselkedik a folyók, vizek környékén fürdőzőkre. A keresést addig folytatják, amíg nyomára nem bukkannak a szerencsétlenül járt fiatalra.

cZZs

A Berettyóba fulladt egy 16 éves fiú  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában