Helyi közélet

2008.06.25. 06:42

Júliustól újabb gázáremelés?

<p>Debrecen – Mintegy 14 ezer forinttal nőhet éves szinten egy átlagos 55 négyzetméteres lakás fűtési költsége július 1-jétől, ha a város közgyűlése elfogadja a lakossági hőenergia díj emelést.</p>

Mintegy 14 ezer forinttal nőhet éves szinten egy átlagos 55 négyzetméteres lakás fűtési költsége július 1-jétől, ha a város közgyűlése elfogadja a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. által javasolt lakossági hőenergia díj emelést június 26-i ülésén – áll a városháza tegnapi sajtóközleményében.

A közel 12 százalékos növekedés nem érintené az alapdíjat, így a díjemelés összesen – a már említett méretű háztartásra levetítve – körülbelül 8 százalékos lenne.

A városháza által küldött sajtóközleményből az is kiderült, hogy a gázpiac liberalizációjának hatása azért nem érezhető Debrecenben, mert a debreceni erőmű által használt gázt az E.On Energiatermelő Kft. aTigáztól hosszú távú, 20 évre szóló szerződés alapján vásárolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában