Helyi közélet

2008.06.25. 06:34

Harmincmillió forinttal léptek le a bankból

<p>Debrecen – Banki szakértők bevonásával vizsgálja a Debreceni Rendőrskapitányság, megállapítható-e az alkalmazottak felelőssége abban a 30 millió forintot meghaladó összegű csalásban, amely a napokban történt a cívisváros egyik bankfiókjában – erősítette meg a hírt a Napló érdeklődésekor Tóth Ferenc, a kapitányság bűnügyi osztályvezetője.</p>

További részletekkel – a nyomozás érdekeire hivatkozva – nem szolgált. Nem is kommentálta a birtokunkba jutott információkat, melyek szerint a történet lényege a következő: ismeretlen telefonáló magas szintű hivatal nyomozójának adta ki magát, s elhitette az Unicredit bank egyik előadójával, hogy titkos segítőre van szükségük, mert a bankban pénzhamisítás zajlik.

Azt mondta, az állítólagos bűnösök lebuktatása érdekében szeretnék megjelölni a húszezreseket, ezért egy órára szükségük van minél több bankjegyre. A gyanútlan alkalmazott ezután átadott több mint 30 millió forintot. A pénzt azóta nem látták.

Az Unicredit vezetői a hatósági eljárásra hivatkozva egyelőre szintén nem kívántak válaszolni a kérdéseinkre.

  • Fegyveres támadás Debrecenben Fegyveres támadás Debrecenben 2008.05.19.  Fegyveres támadás Debrecenben 2008.05.20. Video Video
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában