Helyi közélet

2008.05.14. 13:57

Megölte és megbecstelenítte nagyanyját

<p>Debrecen - Tizenhárom év szabadságvesztéssel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla azt a berettyóújfalui fiatalembert, aki 2006 nyarán brutális módon agyonverte, majd megbecstelenítette nagyanyját, illetve kirabolt egy férfit a Nagytemplom mögött.</p>

Mint arról portálunk annak idején beszámolt, Cs. István egy hifi berendezés miatt ölte meg nagyszülőjét – 17 évesen.

Indulatból

A fiú, a nővére és a nagymama egy háztartásban, de külön lakrészekben éltek. A táblabíróság megállapítása szerint Cs. István hosszabb ideje elhidegült tőlük, amiben komoly szerepe volt az idős nő folytonos italozásának, illetve a fiú agresszivitásának, hogy nem tanult, nem dolgozott, nem járult hozzá a költségekhez. Többször is bántalmazta őket, ha szóvá merték tenni életmódját vagy az éjszakai zenebömböltetést.

Cs. István bűnlajstroma
– nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette
– kegyeletsértés vétsége
– lopás vétsége
– rablás bűntette
– súlyos testi sértés bűntettének kísérlete

Koszta János beszámolója alapján 2006. augusztus 4-én a vádlottat a nagyanyja kérdőre vonta, amiért olyan udvariatlan volt egy előzőleg náluk vendégeskedő férfival. A veszekedést követően a fiú a nővére hifijét át akarta vinni magához, amit nem engedett, mondván, míg a lány haza nem ér, ő rendelkezik, vele. Mivel a szó nem használt, tarkón vágta a fiút, aki erre úgy visszacsapott, hogy az asszony nekiesett a cserépkályhának. Még kétszer megrúgta, majd az arcába könyökölt.

Miután a hifit lerakta a szobájában, Cs. István pénzt követelt az akkor már ágyban fekvő nőtől, aki nem adott. A fiú 13 ezer forintot talált egy pénztárcában, amit keveselt. Többet akart, de nem kapott, amitől még indulatosabbá vált, és nagy erővel az áldozat hasára, mellkasára taposott. Elment, és csak késő este tért haza. Ekkor vette észre hozzátartozója halálát, és ekkor közösült a holttesttel. A gyalázat után feltúrta a szobát, ujjnyomait törölgette, betörés látszatát keltve. Mielőtt távozott a szobából, újra megtaposta a hullát. Még két napig a házban aludt…

A rendőrök a barátnőjénél fogták el augusztus 6-án kora este; a rendőrséget az aznap délután hazaérkezett lánytestvér értesítette. Cs. István 21 éves koráig a fiatalkorúak börtönében lesz, utána fegyházba kerül.

A fiú egy másik bűncselekményt is beismert. Eszerint – 2005 egy május végi estéjén – hátulról fejbe rúgott egy 65 éves férfit a debreceni Nagytemplom mögött, miközben a másik oldalon a tömeg a Loki futballcsapatának bajnoki győzelmét ünnepelte.

Azért támadt rá áldozatára, mert elfogyott a pénze. A bajnoki aranytól és italtól mámoros férfi hazafelé tartott a parkban, amikor nem sokkal éjfél után olyan rúgás érte, hogy eszméletét vesztette.

A tettes megfosztotta arany és ezüst karikagyűrűitől, órájától, és pénztárcájától.

Később, a gyűrűk egyikét az órával együtt – fuvardíjként – az őt Berettyóújfaluba szállító taxisnak adta.

RaL

  • Brutálisan megölte édesanyját
  • Megölte szüleit
  • Élettársát ölte meg
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában