Helyi közélet

2008.04.17. 12:36

Vetélkedők a földesi falunapon

<p>A nyolcszáztíz esztendőveél ezelőtt történtekre emlékeztek a település lakói. a Földesről elszármazottak II. találkozóján június 21-én a Szabadidő Központban emlékezik Földes lakossága és Képviselőtestülete.</p>

Földes napja hagyományszerűen az általános iskolai tanulók falumérföld futásával kezdődött.

382-en futották le az 1779 méteres távot, emlékezve Földes jeles napjára, 1779. április 14-re. E nap az idén 810 éves írott emlékekkel rendelkező, ősi kuriális nemesi község jeles napja, hiszen több évtizedes per után Szabolcs vármegyével szemben Földes akkor visszaszerezte helyhatósági jogkörét, megőrizve ezzel korábbi nemesi kiváltságait és biztosítva lakóinak polgári egyenjogúságát.

E napra és a nyolcszáztíz éves múltra egész napos rendezvénnyel, a Földesről elszármazottak II. találkozóján június 21-én a Szabadidő Központban emlékezik Földes lakossága és Képviselőtestülete.

Szuperdiákok

Földes napjára műveltségi ismereteik bemutatásával emlékeztek a Szuperdiák vetélkedő nyolcadik osztályos résztvevői.

A legjobbak – Kóti Vivien és Kiss László - tudását díszes kupával ismerte el a szervező bizottság nevében a település polgármestere, Jeneiné Egri Izabella.

Több mint háromszázan vetélkedtek az Okosan Közlekedj Életekért program keretében megrendezett elméleti és kerékpáros gyakorlati közlekedésbiztonsági versenyen.

Sokakat vonzott a helytörténeti vetélkedő és a közlekedési rajzverseny is

Eredmények

Emlékfutás: I. Korcsoport :1. Pércsi Dániel és Faragó Nikolett, 2.korcsoport : 1. Faragó Gyula és Tóth Vivien, 3. korcsoport: 1. Kemecsei Ádám és Bulyáki Beatrix, 4. korcsoport: 1. Balogh Roland és Kóti Réka.
Okosan Közlekedj Életekért közlekedésbiztonsági vetélkedő: 1: Szabó Dániel, Karácsony Dávid, Joó Norbert, Imre Csilla, Gál Gyula, Tóth Mihály, Rusznyák Nikolett, Lukács Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában