Helyi közélet

2008.04.17. 08:20

Ladik döntőben az aranycsapat

<p>A Ladik országos médiavetélkedő megyei döntőjébe jutott az ebesi Arany János Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános- és Alapfokú Művészeti Iskola 7.a osztályában szerveződött Aranycsapat is.</p>

Az öt diák osztályfőnöküktől értesült a versenyről. A tanárnő elmondta, hogy már a múlt évben is indította volna diákjait a versenyen, csakhogy ezt nem tehette, mert a Ladik vetélkedőn csak 7. és 8. osztályosok vehetnek részt.

Vezető nélkül

Kérdésünkre elmondták, hogy a csapatnak nincs vezetője. Demokratikus úton történnek, történtek az eddigi események.

Közösen találták ki a vetélkedő első három fordulójóban feldolgozandó témákat, azokat együtt öntötték cikkbe.

Mesélik, hogy egy-egy feladat megoldása heteket is igénybe vett. Csapatuk igazi baráti közösség. A feladatok megoldása közben az osztálytársak is kedvet kaptak a munkához.

Mindig a könyvtárban gyűltek össze, ahol kitűnő hangulatban folyt a cikk írás. Ebbe kapcsolódtak be, többször ötleteikkel is az osztálytársak. Éppen ezért a versenynek van egyfajta közösség formáló szerepe - vallják. Igaz ez a többi megmérettetésre, tudáspróbára is.

Amelyik versenyre tehetik, neveznek. A tanárnő szerint mindegyik feladat fogós volt, a diákok az iskolájuk, illetve az iskolai esemény feldolgozását tartották a legnehezebbnek.
Megkérdeztük azt is, hogy tanultak-e valamit a Ladik előzetes három fordulójában. - Sok mindent megtudtak - válaszolták. Főleg lakóhelyükről és a pipákról, merthogy ez utóbbi téma volt az egyik cikkük anyaga. Továbbá azt, hogy mi az interjú és a riport között a különbség.
Csapattagok

Deák Dorina
Kondor Adrián
Nagy Ildikó
Oláh Veronika
Zoltai Fanni

Felkészítő tanár: Tóthné Leiter Julia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában